belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen
België België België als als als Europese Europese Europese toplocatie toplocatie toplocatie voor voor voor internationale internationale internationale business? business? business?
België als Europese toplocatie. De studie toont aan dat de meeste regionale vestigingen tevreden zijn over hun huidige situatie in België en optimistisch zijn over hun toekomst in dit land. Een derde is immers van plan om hun activiteiten in het land gedurende de komende vijf jaar uit te breiden. Hun groei is in hoofdzaak te danken aan fusies en overnames, de internationale economische context en het talentenaanbod in België. De regionale kantoren die in België zijn gevestigd, vertonen een sterke strategische waarde: meer dan 80% van hen voeren het algemene beheer, en concentreren zich op human resources, boekhouding, marketing, treasury en financiën. Vanuit hun basis in België coördineren de regionale hoofdvestigingen de EMEA-regio 35%, Europa 16% en de Benelux 14%. Meertalige, hoogwaardige Belgische werkkrachten. België is een zeer interessante locatie voor buitenlandse investeerders. België is een zeer interessante locatie voor buitenlandse investeerders. Het meertalige, hoogopgeleide personeel is natuurlijk een belangrijke reden. Andere factoren zijn de stabiele economische omgeving, de beschikbare werkkrachten, de nabijheid van internationale instellingen en de sterke band met de Europese markt.
www.elfri.be Rechtspraak Buitenlandse onderneming heeft geen inschrijving in de Kruispuntbank van Belgische Ondernemingen nodig indien geen zetel of vestigingseenheid in België voor daden van Koophandel in België.
Exceptie van gebrek aan inschrijving in de Kruispuntbank van Belgische Ondernemingen KBO. Deze exceptie kan slechts slagen indien zij wordt ingeroepen tegen een buitenlandse onderneming, die een vordering in België daden van Koophandel stelt, wanneer deze onderneming een zetel of een vestigingseenheid heeft. Bepalingen in het WER inzake de kruispuntbank der ondernemingen. Instantie is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Datum van uitspraak. Datum van uitspraak is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Plaats is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Tijdschrift is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Uitgever is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Jaargang is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Pagina is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. In bibliotheek is enkel beschikbaar voor onze betalende gebruikers. Deze pagina wordt slechts gedeeltelijk weergegeven. De volledige pagina met belangrijke bijkomende informatie kan u raadplegen door lid te worden, middels betaling van een kleine som.
Hoofdzetels Business Belgium.
Volgens de European Cities Monitor 2009 die door de internationale raad voor zakelijk vastgoed Cushman Wakefield wordt gepubliceerd, bekleedt Brussel de 5e plaats in Europa na Londen, Parijs, Frankfurt en Barcelona. Zo vestigden multinationals als General Electric, IBM, Toyota, Microsoft, Monsanto, Pfizer en Levi Strauss Co hun Europese hoofdzetel of regionale kantoren in Brussel. De vestiging van hoofdzetels is meer en meer een geglobaliseerde activiteit geworden, met een toenemende mobiliteit tussen de landen. Om bedrijfszetels aan te trekken moeten de aangeboden diensten zoals persoonlijk vervoer en communicatie-infrastructuur, dan ook voortreffelijk zijn. Honderden Amerikaanse, Japanse en andere multinationals hebben reeds hun Europese hoofdzetel in België. Bedrijfszetels vormen een belangrijke bron van werkgelegenheid met vaak hoogwaardige jobs. Zij stellen een groot aantal hooggeschoolde bedienden tewerk en zorgen zo voor een grote vraag naar tal van gespecialiseerde bedrijfsdiensten zoals media, juridisch advies, boekhouding, consulting, enz. Brussel, de hoofdstad van Europa, maar ook Vlaanderen en Wallonië bieden bedrijven alle nodige specifieke bedrijfsdiensten en financiële diensten.
Roularta Business Information Do It Yourself.
Uw bedrijf vergelijken met sectorgemiddelde. Kiest u voor de TOP 400.000 bedrijven in België, kies dan voor Trends Top en klik hier! Kiest u voor alle Belgische bedrijven incl Vzws zeflstandigen, kies dan voor B-Marketing en klik hier! Get in touch!
Federaal Planbureau Publicatie Filialen van Belgische ondernemingen in het buitenland: De BELMOFI-databank.
Wanneer de resultaten uit het onderzoek in 1995 en in 2001 vergeleken worden dan stelt men vast dat het aantal filialen toeneemt met 71 % en de moederondernemingen met 32 %. De toename van het aantal ondernemingen en hun filialen is sterker bij de ondernemingen behorende tot een Belgische groep dan bij die behorende tot buitenlandse groepen. De meeste moederondernemingen met filialen in het buitenland zijn naamloze vennootschappen. Ook de Belgische overheidsbedrijven zijn in het buitenland goed vertegenwoordigd. De Belgische ondernemingen bezitten meestal een belangrijke controle over hun vestigingen bij 82 % van de filialen is de Belgische onderneming hoofdaandeelhouder met 50 % of meer.
Belgische miljardenbedrijven, er zijn er meer dan u denkt De Tijd.
Belgische miljardenbedrijven, er zijn er meer dan u denkt. Ons land telt 36 bedrijven met meer dan 1 miljard euro omzet. De meeste staan niet op de beurs en zijn onbekend. Twee derde zijn familiebedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd. Met onze nieuwsbrieven in een oogopslag mee. Wees onmiddellijk op de hoogte van de jongste nieuwsfeiten met onze vernieuwde nieuwsbrieven. Beheer uw nieuwsbrieven. Uw portefeuille nu nog slimmer. Met de nieuwe features van de portefeuilletool volgt u uw beleggingen nog beter op. Raadpleeg uw portefeuille. Lees De Tijd op uw smartphone of tablet. Download onze gratis app. Apple App Store. Google Play Store. Jobs bij Mediafin. Facebook Twitter RSS Linkedin. Uw limiet van 5 gratis artikels is bereikt.
Waarom België naast de Zalando-vestiging grijpt Voka.
De loonkost ligt nog altijd 10% hoger dan in de buurlanden, ondanks eerdere ingrepen. Het sociaal klimaat is vaak niet van die aard om buitenlandse investeerders te overtuigen. De arbeidswetgeving is wat versoepeld, maar ze blijft te stug om grote e-commerce-investeringen aan te trekken. Het Waalse grensdorp Dour is bij ons vooral gekend van het gelijk namige festival, elk jaar medio juli. Wie dat al eens bezocht, weet dat Dour niet bepaald de rijkste gemeente van België is. Aan het straatbeeld en de troosteloze mijnterrils valt snel te zien dat dit dorp met hoge werkloosheid kampt. Uitgerekend hier overwoog de Duitse e-commerce gigant Zalando een distibutiecentrum voor de Franse en Belgische markt uit te bouwen, goed voor 1.500 broodnodige jobs. Dat plan gaat niet door. De investering en de jobs gaan naar Nederland. Het toont aan dat we er met het herstel van het concurrentievermogen in dit land nog niet zijn. We slagen er nu gelukkig beter in om bestaande bedrijven in België te houden en te laten uitbreiden.
Naar het buitenland? KBC Corporate Banking gaat met u mee KBC Bank Verzekering.
Vergelijk het KBC-netwerk met de landen waarnaar Belgische bedrijven volgens het International Trade Centre het meest exporteren, en je ziet een opvallende match: Inclusief onze Italiaanse vestiging, zijn we aanwezig in zeven van de tien belangrijkste Belgische exportbestemmingen. We zijn aanwezig waar het ertoe doet. Exclusief voor thuisklanten. Belangrijker nog dan de plek van inplanting, is de focus van die buitenlandse vestigingen.
Unifly opent kantoor in New York Made in Antwerpen.
Onder andere de Duitse en Deense luchtvaartautoriteiten gebruiken Unifly UTM. Marc Kegelaers: Op dit ogenblik zijn er enkele grote opportuniteiten op de Amerikaanse markt waarvan we verwachten dat ze in de loop van de volgende zes maanden zullen geconcretiseerd worden. Daarnaast zijn er nogal wat staten in de US die staan te springen om buitenlandse bedrijven te lokken met taks incentives.

Contacteer ons

belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen grootste bedrijven limburg belgie energie bedrijven belgie beste bedrijven belgie consultancy bedrijven belgie top 100 bedrijven belgie overname bedrijf belgie petrochemische bedrijven belgie offshore bedrijven belgie