belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen
Internationaal ondernemen MVO Vlaanderen.
Zeker in het buitenland kan u voor ethische dilemmas komen te staan: milieuvraagstukken bedrijfsafval, energiebesparing, transportkeuzes, en sociale kwesties veiligheid en gezondheid, kinderarbeid, andere waarden en normen., Duurzaam internationaal ondernemen betekent dat bedrijven in hun internationale relaties met afnemers, leveranciers of partners oog hebben voor het evenwicht tussen economische prestaties enerzijds en de sociale en ecologische effecten daarvan anderzijds, rekening houdend met de plaatselijke institutionele, sociale en culturele context. Maar ook als u geen vestiging hebt in het buitenland loopt u risico's: productie en handelsketens worden steeds complexer; vaak gaat de keten terug tot ver in het buitenland waar producten of onderdelen worden geproduceerd. De verantwoordelijkheid van Belgische ondernemers is ook grensoverschrijdend.
Migratie Kifkif.
De Marokkaanse economie doet het goed, en bedrijven komen hier werkvolk ronselen. Almaar meer Marokkaanse Belgen bouwen carrière uit in land van herkomst. Steeds meer Marokkaanse Belgen verhuizen naar het vaderland van hun ouders om er te werken of om er een bedrijf te starten. Zij voelen zich aangetrokken door de economische groei van Marokko. De Marokkaanse economie groeide in 2011 met 45, procent. In 2010 steeg het aantal buitenlandse investeringen met 29 procent. Patrizio Ventura is consul-generaal van België in de Marokkaanse havenstad Tanger. Hij ziet de afgelopen jaren steeds meer Belgische Marokkanen een bedrijf opstarten in Marokko.
In beeld: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn Bedrijven Trends.
Voordelen voor abonnees. In beeld: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn. 12/03/15 Om 1249.: Wat in 1987 begon als een vrij onbeduidende Belgische marktleider is een kwarteeuw later uitgegroeid tot de grootste brouwer van de wereld. De Luikse onderneming maakt een spectaculaire opgang naar de top van de markt van de spitstelescopen.
AGO Jobs HR Bedrijven in de kijker.
Joris Ide NV maakt deel uit van de Joris Ide Group en stelt 900 personen te werk in 16 vestigingen over 7 landen. Het leveren van een totaalsysteem, met economische, technisch hoogwaardige en duurzame oplossingen, dat is de kracht van Joris Ide NV.
Belgische bedrijven actiever in buitenland De Standaard.
Met 162 buitenlandse filialen is de spoorwegmaatschappij NMBS de kampioen. Het betreft vooral filialen van de pakjesdienst ABX. De Belgisch-Franse groep Dexia komt op de tweede plaats, voor Solvay, Agfa-Gevaert, Tractebel, Fortis, KBC en de Gimv. De cijfers van Graydon betreffen het aantal buitenlandse vestigingen, maar zeggen niets over de omvang van de investeringen. Uit cijfers van het advieskantoor KPMG bleek eind vorig jaar dat België vorig jaar opnieuw een nettoverkoper is geworden, na twee jaar aan de koperszijde te hebben gestaan. Belgische ondernemingen deden in 2001 voor 53, miljard dollar overnemingen in het buitenland, maar omgekeerd waren de overnemingen van Belgische bedrijven door buitenlandse groepen goed voor 63, miljard dollar.
Made in Belgium Ageas.
Door lokaal te investeren, voeden we onze economie met belastingen en sociale bijdragen, financieren we een belangrijk deel van de overheidsschuld, zorgen we voor een betere infrastructuur en stimuleren we groei en ontwikkeling. En dan denken we zeker niet alleen aan investeren in de grotere beursgenoteerde Belgische bedrijven, maar aan een toekomst met vele kleinere, middelgrote en grote ondernemingen die door mensen van hier gerund worden. Door verder te investeren in kwalitatief hoogstaande opleidingen, blijven we bekwame mensen vormen die onze lokale ondernemingen in de industrie en dienstensector kunnen doen groeien en er zelfs wereldwijd een succes van kunnen maken. Bij internationale expansie kan hun ervaring en talenkennis in buitenlandse vestigingen ingezet worden.
Techbedrijven met buitenlandse filialen scheppen meer banen opinie via Engineeringnet.be.
Want" ze scheppen daardoor ook in Vlaanderen méér jobs" Het bewijs: bij bedrijven met buitenlandse activiteit steeg het aantal jobs sinds 2010 met 12%, vergeleken met 41%, voor bedrijven die hun producten enkel in de lokale markt afzetten. Het gebrek aan competitiviteit nekt heel wat productiebedrijven die enkel lokaal actief zijn, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. Door" het hoge kostplaatje van ondernemen wordt produceren hier vaak te duur" De jobcreatie van 12%, sinds 2010 is dus een gelukkig maar indirect effect van de groei die Vlaamse technologiebedrijven dankzij goedkopere buitenlandse productie toch weten te realiseren. Dat bevestigt ook busconstructeur Van Hool pc en tabletgebruikers: zie leestips onderaan, die onlangs besliste voortaan enkel nog in Macedonië en niet langer in Koningshooikt te investeren. De lagere loonkost in Skopje compenseert de hoge loonlast in België." Bovendien: overheidsgebonden bedrijven zoals De Lijn of NMBS komen in een bijna Kafkaïaanse wurggreep terecht en krijgen een golf van kritiek over zich telkens ze een openbare uitbesteding aan een buitenlandse speler moeten gunnen doordat de fabricageprijzen van de Belgische constructeurs niet concurrentieel zijn.
Corporate Governance bij niet-beursgenoteerde ondernemingen GUBERNA.
GUBERNA onderzoekt met vaste intervallen de corporate governance praktijk in Belgische bedrijven. Zowel de grote, middelgrote als kleine beursgenoteerde en besloten ondernemingen worden daarbij bestudeerd, met ook bijzondere aandacht voor familiebedrijven en buitenlandse filialen. Dit onderzoek wordt in verschillende fasen uitgevoerd en gaat zeer breed.
Internationaal ADD.
ADD heeft de voorbije jaren een ruime expertise opgebouwd rond internationale verzekeringsprogramma's' voor Belgische bedrijven met buitenlandse filialen. Die internationale ervaring koppelt ADD aan een persoonlijke aanpak en een bijzonder internationaal netwerk, het Worldwide Broker Network. Lees waarom dit internationale Belgische familiebedrijf voor ADD kiest.

Contacteer ons

belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen grootste bedrijven limburg belgie energie bedrijven belgie beste bedrijven belgie consultancy bedrijven belgie top 100 bedrijven belgie overname bedrijf belgie petrochemische bedrijven belgie offshore bedrijven belgie